Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

Wijs, uitgesproken en non-conformistisch

Logo https://verhalen.volkskrant.nl/kinderen

Wijs, uitgesproken en non-conformistisch

Volledig scherm

Negen zijn ze: ze veinzen niet en houden geen schone schijn op. Fotograaf Robin Hammond zocht ze thuis op en vroeg ze naar hun toekomstplannen.

Als je wilt weten hoe het écht zit bij mensen thuis en ook nog hoe een land en een cultuurgebied ervoor staan, dan moet je het een kind van negen vragen. Kinderen van negen hebben vaak een verbluffend observatievermogen en snappen al erg veel, echter: de meesten van hen doen nog niet aan veinzen en schone schijn ophouden. Van gierende hormonen en gevoeligheid voor groepsdruk, groepscodes en groepsstandpunten hebben ze nog weinig last. Gevolg: aan hún onbevangenheid en autonomie kunnen maar weinig waarnemers en rapporteurs tippen.

De Nieuw-Zeelandse fotograaf Robin Hammond - voor zijn humanitaire fotografie onder meer onderscheiden met twee World Press Photo-prijzen - ging voor zijn serie Nine lives op bezoek bij tachtig negenjarigen in India, China, Brazilië, Kenia, de Verenigde Staten, Canada, Israël en Gaza. We maakten een selectie van de mooiste foto's.  

Tekst: Olaf Tempelman


Sluiten
Naar boven

Naar boven

Naar boven

Naar boven

Naar boven

Naar boven

Naar boven

Naar boven

Naar boven

Naar boven

Naar boven

Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan